“..men selv flere blodpropper kunne ikke få mig til at stoppe.”

February 3rd, 2019

Jeg har prøvet at stoppe med rygning adskillelige gange, uden held og er blevet anbefalet at prøve et rygestop hos Stopnu af min nabo. Hun selv var blevet røgfri hos dem og har ikke røget i mange år. Jeg har selv røget i 53 år og rigtig meget (50  hjemmerullet cigarretter om dagen).  Jeg vidste at jeg var nødt til at stoppe på grund af mit helbred, men selv flere blodpropper kunne ikke få mig til at stoppe.  Jeg har røget over det hele i mit hjem og har skabt mange vaner og ritualer omkring rygningen. Det gik pr automatik og jeg tændte den en efter den anden cigaret, uden at jeg tænkte over hvor mange der blev til. Efter blot 2 behandlinger hos Stopnu var trangen som lovet væk så jeg kunne koncentrere mig om de indgroede vaner og finde nye beskæftigelser til mine hænder. Jeg er forbavset og undrer mig stadig over hvordan en maskine kunne hjælpe mig til at blive røgfri.

Axel

“Rygestop har givet mig frihed”

February 3rd, 2019

Jeg har røget 20 cigaretter om dagen i 38 år og har forsøgt at stoppe op til flere gange, uden held. Jeg prøvede med nikotinplaster og tyggegummi men kunne ryge samtidig. Intet virkede… Jeg tænkte at der skulle ske noget drastisk for at få mig til at stoppe med at ryge. Jeg har læst i den lokale avis om en som har prøvet behandlingen hos Stopnu og tænkte det vil jeg også prøve. Jeg ringede straks til klinikken og fik en tid. Jeg har nu været røgfri i 12 år og har ikke haft trangen eller lysten til at ryge fra dag et. Når jeg kigger tilbage, synes jeg at det var nemt for mig at stoppe. Rygestop har givet mig frihed og bedre helbred (hoster ikke længere). Jeg er så glad for min beslutning og jeg kommer aldrig til at ryge igen.

Jeg vil varmt anbefalede behandlingen til dem der har prøvet alt ligesom mig.

Dorthe

“Troede min sidste tid var kommet!”

December 6th, 2018

Hejsa alle

Sender jer de bedste hilsner i taknemmelighed over at I formåede at få mig (og mange af mine kære/nære) røgfri. Den 19.11.2018 kunne min svigermor og min mand fejre 12 1/2 års rygestop ???…

I dag den 30.11.2018 er det så mig der fejrer 12 1/2 års rygestop. De næste uger er det så mange, både fra familien, tidligere kollegaer og venner der ligeledes fejrer 12 1/2 års rygestop.

Jeg glemmer aldrig dagen da jeg skulle op til jer, og de 3 efterfølgende dage. Selve dagen var fin, men – ærlig talt troede jeg ikke på det ville hjælpe mig. De næste 3 dage, var jeg MEGA syg, rystede, tudede, skabte jeg mig og så videre. Troede min sidste tid var kommet.

Det var vildt, og havde jeg haft cigaretter hjemme, så havde jeg nok faldet i. Men sådan gik det heldigvis ikke. Efter 3 dage i “helvede” var jeg frisk som en havørn, og alting blev bare bedre og bedre for hver dag der gik.

Det skal så siges at INGEN af de 16-18 andre vi har kendskab til, som fik samme BIOFEEDBACK TERAPI havde nogen problemer – OVERHOVEDET IKKE.
Så … er bare så glad – tusinde tak for at I hjalp mig ud af mine 35 år som stor ryger.

Glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår.

”Jeg elsker dig far, stop rygningen”

October 22nd, 2018

Mit navn er Kenneth. Jeg er 47 år gammel og har røget siden jeg var 19 år. Jeg har røget mellem 15 & 20 cigaretter om dagen.

Jeg har flere gange forsøgt at stoppe med at ryge men uden held. Hvorfor ? Ja enten fordi jeg ikke var klar eller tog det seriøst nok.

Nu blev det seriøst. Min datter på 22 år har i flere år været meget efter mig. En aften hende og svigersønnen var på besøg kom det på tale igen.

Du ryger for meget far!

Det har øget de seneste år!

Du hoster meget!

Vi er urolige for dig og dit helbred!

Kan vi gøre noget for at hjælpe dig?

Hun begyndte at sende en sms til mig hver morgen 7.30 hvor der stod:

”Jeg elsker dig far, stop rygningen”

Da jeg hver dag så denne sms, gik det lige i maven og hjertet på mig, og jeg tænkte, NU må jeg gøre noget.

Ikke kun fordi hun syntes men jeg ville også selv.

Jeg har en veninde som for over 6 år tilbage har været ved Beate på STOPNU. Jeg fik nummeret og jeg ringede og fik en tid. Torsdag og Fredag.

Lige efter hinanden. VIGTIGT.

Vi startede med en samtale: hvorfor jeg røg, hvad det gjorde for mig, hvornår osv.

Det gik op for mig at jeg tog en cigaret som en belønning. Hver gang jeg havde udrettet noget, når jeg gik ud med hunden, når jeg holdte pause på motorvejen, inden et møde, efter et møde osv.

Det var også en måde for mig at holde en pause på i min hektiske hverdag.

Det styrede mit liv totalt indså jeg.

Jeg fik første behandling, og da jeg gik derfra følte jeg mig som ikke ryger. Jeg havde ikke lyst til at tage en cigaret da jeg kom ned på gaden, men manglede noget mellem mine fingre. Vanen altså.

Jeg tog en pastil og kørte derfra. Det var en fantastisk følelse og jeg følte mig fri!

Dagen efter kom jeg igen som aftalt, og Beate spurgte hvordan det var gået. Fint sagde jeg, jeg har jo aldrig røget! Og sådan følte jeg det.

Jeg fik en behandling mere som er super afslappende, faldt næsten i søvn. Takkede og kørte hjem.

Jeg havde vaner i starten hvor jeg tænkte, uh! Nu plejer jeg at ryge, men det gør jeg jo ikke og så gik jeg videre. De forsvandt hurtigt, og jeg har det meget  meget bedre i dag.    ”Fantastisk Faktisk”

Frem for alt så styrer det ikke mit liv og jeg føler mindre stress da jeg ikke skal nå at ryge inden det ene og  det andet.

Som mange af mine bekendte har sagt og siger!

” Hvis du kan, så kan jeg også”

KAN OG VIL DU?

 

Conny: “Den bedste beslutning nogensinde”

September 18th, 2018

Jeg snakker i dag om det bedste vi nogensinde har gjort for os selv. Det er nu 11 år siden vi var på besøg hos StopNu, og siden da har vi begge været røgfri. Vi var ret hurtige enige om at de 3000 kr. vi brugte om måneden på cigaretter skulle gå til et bedre formål, så vi ikke længere skulle køre i en gammel spand af en bil. Så da vi havde været røgfri i 2 år, købte vi for første gang en helt ny bil.

Da vi begge endelig var røgfri, blev Tony (som har KOL) spurgt om, han ville være med i et testforsøg. Siden da har Tony opnået gode ilt målinger, og han blev kun tilbudt at være med i forsøget, fordi han var blevet røgfri.

Så endnu en gang stor tak for hjælpen! Både til at få bedre plads i økonomien, men også for at skubbe os mod et bedre helbred.

Hilsen Conny og Tony Rasmussen /fra Kolding

Morten: “Jeg har brug for hjælp!”

September 3rd, 2018

Jeg havde indset, at jeg skulle bruge hjælp til at få styr på mit sukkerindtag og begyndte derfor at overveje mine muligheder. Jeg hørte fra en kollega om Stopnu. Hun anbefalede sukkerstop behandlingen, som hun selv havde prøvet med stor succes. Jeg besluttede at give det en chance og var derfor til to behandlinger på klinikken i KBH.

Der går faktisk rigtig godt med mit sukkerstop. Jeg holder mig til planen, og det er allerede lykkedes at smide et par kilo. Forløbet hos StopNu var virkelig en øjenåbner, hvor jeg virkelig har lært at fokusere på portionsstørrelser og samtidigt undgået unødvendige mellemmåltider. Så der skal lyde et stort tak til Beata og Stopnu.

Jeg vil helt klart anbefale behandlingen til andre. Både min kæreste og arbejdskollega har allerede aftalt tider til behandling, og jeg er sikker på de opnår samme positive udvikling.

Da Malene blev røgfri!

July 25th, 2018

I 2016 fik jeg en behandling hos Stopnu efter at have røget i 11 år. Jeg har i dag været røgfri i 2 år og 5 måneder og det er noget af det bedste der er sket for mig. Jeg kunne hurtigt mærke at jeg fik mere energi, mit slim i halsen forsvandt, min hoste stoppede og min lugtesans og smagssans blev normal igen. Jeg frygtede at jeg ville have trang efterfølgende og gik og ventede på at den ville dukke op, men den kom fantastisk nok aldrig. Jeg fik en god behandling hos Beata i Stopnu. Vil uden tvivl anbefale behandlingen til andre som gerne vil stoppe med at ryge. Især til dem som selv har prøvet på at stoppe mange gange hvor de efterfølgende har gået og kæmpet med trangen og været sure og irritable over at de har haft lyst til at ryge og så er faldet i igen som også altid skete for mig førend jeg fik behandlingen hos Stopnu. Jeg var meget imponeret over virkningen og er det stadig!

Rygetrangen forsvandt

July 9th, 2018

Det hele startede i 2007 med at en ven af vores familie stoppede med at ryge efter at have været hos jer. Det satte gang i tankerne og vi bestilte tid – tror vi ventede ca 6 uger da der var ventetid på behandling. Vi var egentlig ikke rigtigt motiverede, men havde alligevel en ide om at vi burde stoppe, og da der var ventetid på behandlingen var det ligesom lidt lettere og vi havde jo lidt tid til stadig at ryge

Vi kom op til jer en tirsdag ved frokosttid, med 1 cigaret tilbage i pakken og en aftale om at smide den ud når vi forlod klinikken. Samtidigt havde vi lovet os selv at de ca 1.000 kr vi sparede hver måned (vi røg ca 1 pakke om dagen) skulle gå til noget selvforkælelse og havde derfor købt en motorcykel – som vi også havde en aftale om, at vi skulle sælge igen såfremt vi ikke overholdt rygestoppet.

Allerede næste morgen kunne vi godt mærke at trangen til morgencigaretten ikke var tilstede.
Fredag skulle vi til fest ! Og lidt nervøse var vi jo, men vi blev helt overvældede da vi sad sammen med vores rygende venner (dengang røg man jo stadigt inde) og IKKE følte trang til selv at ryge. Det overbeviste os om at nu var vi eksrygere.

Det har vi været lige siden – og er lykkelige over at vi sluttede.

MVH
Flemming og Anne Rohde

Ditte – Jeg genfandt livsglæden!

June 21st, 2018

Afhængigheden:

Jeg havde mistet min livsglæde og havde lyst til at gøre en ende på det hele. Sådan havde jeg haft det alt for længe, men jeg syntes også at det var for nemt at give op.

Anerkendelsen

Selvfølgelig er det mange omkring mig som har givet udtryk for at jeg ville få det bedre, hvis jeg levede på en anden måde, hvor jeg ikke tilsidesatte mig selv til fordel for mit misbrug. Jeg lyttede bare ikke til det. Jeg troede hele tiden, at jeg selv vidste bedre, at jeg kunne overleve. Og ofte kom romantiseringen af hashen ind i billedet ligeså snart jeg næsten var overbevist om at ville ud af misbruget. Jeg blev bange for det, jeg skulle sige farvel til. Det frie miljø og “venner” der følger med misbruget. Men jeg fandt også ud af at det var svært at lave andet end at ryge med mine venner samtidigt med at der for det meste fulgte en masse problemer med.
Det næste jeg blev bange for, var alle de problemstillinger der fulgte med ved at vende tilbage til virkeligheden. Lige pludselig kunne jeg ikke ryge problemerne væk længere, men var nødt til at lære at tage hånd om dem og vælge mine kampe. Min selvtillid og mit selvværd var helt nede, så jeg var også ret bekymret for hvad jeg skulle bruge tiden til, når jeg ikke kunne ryge. For lige pludselig fik jeg en masse tid, penge og valg. Det har været meget svært at overskue at træffe beslutninger for min egen skyld, det var meget nemmere at træffe dem ud fra hashen, fordi det var det som jeg var vandt til. Jeg skulle lærer at vælge til og fra efter 8 års misbrug, hvor jeg havde valgt alt andet fra end hashen. Men skulle tro at det ville være fedt at have en masse penge lige pludselig, men når man ikke er vandt til at hygge sig med andet end hash, så kan det være svært at se det positive i det. Jeg havde skubbet alt fra mig, så jeg havde heller ikke det sociale, som jeg kunne dele oplevelser med og det var utroligt svært at overskue at shoppe, når jeg havde været isoleret så længe. Jeg manglede alt og havde vænnet mig af med at omgås storbyens enorme menneskemængde.


Hverdagen – hvor blev livsglæden af?

Min afhængighed havde en utrolig stor indflydelse på min hverdag. Jeg havde utrolig let til tårer og fik også ofte vendt mine frustrationer til vrede. På den måde fik jeg hurtigt skubbet det sunde miljø væk fra mig. Og når jeg ikke kunne magte at være i det miljø, hvor alle havde det lige så svært som mig eller værre, isolerede jeg mig fuldstændig. På en eller anden måde lykkes det mig at skyde skylden på alt og alle, hver gang der opstod der mindste problem.
Jeg var så afhængig at jeg ikke kunne overskue dagen uden en morgen joint, hvis jeg ikke havde den, pjækkede jeg fra skole og tog på Christiania. Det var en stor del af dagens rutiner. Lige så snart jeg havde fri fra skole, tog jeg direkte på Christiania – gerne med de andre fra klassen som også røg – eller mødtes med vennerne derude. Det var også det første jeg tænkte på hver gang jeg havde spist og jeg kunne ikke falde i søvn uden at ryge mig skæv. Det lykkes mig flere gange at holde mig vågen i 3 dage, hvis jeg ikke havde penge til hash. Men i takt med at misbruget steg og jeg blev mere afhængig, tog jeg kun ud for at købe hash på Christiania og skyndte mig hjem for at ryge alene – for så var der mere hash til mig selv. Hvis jeg kun havde få penge, prioriterede jeg hash højere end mad og hvis jeg ikke havde fået mad længe, samlede jeg pant eller spiste hos familien en sjælen gang imellem. Jeg husker min 17 års fødselsdag som jeg fejrede alene i en græde færdig i min seng en dejlig varm sommerdag. Det var første gang det gik op for mig at jeg havde en depression, for alle andre var glade i solskinsvejret.

StopNu – Behandlingen

Det var både rart og svært, ret ambivalent. For endelig havde jeg fundet et behandlingstilbud som kunne hjælpe mig med at blive clean, hjælpe mig af med abstinenserne, hjælpe mig med at arbejde med de indre dæmoner. Jeg havde det ret svært ved at sove, omgås nye mennesker og forholde mig til drukkulturen som er i Danmark. Drukkulturen gælder både hos mange unge og i min familie, og jeg var bange for at skifte hash misbruget ud med alkohol, for det havde jeg prøvet før. Også havde jeg lyst til at møde nye mennesker på en ny måde – ikke igennem druk.


Genfundet livsglæden

Generelt har det givet mig meget mere livsglæde at lære at acceptere. Acceptere mig selv, acceptere familie og venner omkring mig. Jeg har for eksempel accepteret mine forældres drukvaner i den forstand at de selv må vælge hvordan de vil leve deres liv. Jeg har også løbende lært at acceptere at de venner jeg havde som stadig ryger hash, selv har et valg. Et valg som jeg ikke kan træffe for dem, jeg kan kun være en inspirationsfaktor. Og det gør rigtig ondt at vælge livet med misbrug fra, men det er også bare en fase jeg har lært at leve med. Jeg vil ikke sige at jeg har lært at elske mig selv helt endnu, men jeg har lært at gøre det som er godt for mig. Jeg har lært at håndtere mine egne problemer før andres, og det giver mig et kæmpe overskud. Jeg har også formået at gennemføre nogle ting rent skole mæssigt, som jeg aldrig havde troet at jeg kunne klare. Derfor er jeg gradvist blevet mere stolt af mig selv. Da jeg levede i misbruget, havde jeg konstant dårlig samvittighed over om jeg var en god storesøster, datter, veninde og kæreste. Jeg var rigtig flov over den person jeg var blevet, og det har givet mig en kæmpe livskvalitet ikke at slæbe rundt på det dagligt mere.


Det rette behandlingstilbud

Det som adskiller stopnu fra de mange andre behandlingstilbud jeg har været i, er dels at jeg blev mødt af én person og ikke skulle starte min historie for fra til 3-4 personer. Dels har det været fordi at jeg har fået hjælp til at håndtere abstinenserne og de problemer der medfølger. I mange andre af de behandlingstilbud som jeg har været i, har det været et krav at man var clean inden man startede. Det giver ingen mening for mig, for hvis jeg bare selv kunne stoppe, ville jeg ikke have været i et misbrug. Det resulterede i flere løgne, mere dobbeltliv, flere nedture over at jeg ikke kunne gennemføre behandlingen og få det gode liv, som enhver misbruger fortjener. For første gang i mit liv mødte jeg en behandler som tog mig alvorligt og ind imellem også satte mig på plads, og det betød at jeg endelig havde fået en behandler som rent faktisk gerne ville hjælpe og ikke bare passede sit arbejde. Stopnu er et helt unikt tilbud uden klichéer som også har hjulpet mig til at sove igennem biofeedback behandling, når jeg ikke havde hashen. Jeg må indrømme at jeg ikke havde særlig meget tiltro til biofeedback behandlingen i starten, for hvordan kunne den være så effektiv når der ikke var andre steder som brugte den? Men det virkede udover alle forventninger, og det var endda luksus at man kunne tillade sig at falde i søvn til den del af behandlingen.

Fremtiden

Jeg har været hashfri siden d.12/9-2016 efter 8 års misbrug. Jeg startede første gang i marts 2009. I dag har jeg det ret godt. Det er lykkes mig at få en lejlighed som jeg kan kalde mit hjem, efter at have flyttet 26 gange på 10 år. Og lektierne er blevet mit nye drug, jeg har aldrig været en bogorm, så derfor havde jeg aldrig forestillet mig at jeg skulle komme dertil, hvor jeg er i dag – og slet ikke så hurtigt. Nu bliver jeg student til sommer og har planer om at læse en ingeniør uddannelse indenfor bæredygtig design efterfølgende. Jeg ser positivt på fremtiden idag, og selvom jeg stadig slås med en masse ting, er det på et niveau som jeg kan overskue. Det er bl.a. Svært ikke at have så mange venner, for jeg har været meget social. Men de venner jeg har tilbage, føles til gengæld rigtige og jeg ved at jeg nok skal møde nye mennesker på min vej igennem uddannelse, arbejde, venners venner osv. Udover det, har jeg fundet mig en sød kæreste som giver mig al den kærlighed, jeg ikke har kunne give mig selv i alle de år. Fordi han også er kommet ud af et misbrug, er der både plads til de dage som er svære og der er en gensidig forståelse.


Mine stærkeste anbefalinger

Jeg er meget positiv overrasket, og jeg blev faktisk lidt vemodig, da jeg skulle afslutte behandlingsforløbet. Men omvendt har jeg følt mig så godt klædt på til livet, at jeg turde stå på egne ben.
Jeg har allerede anbefalet stopnu til en del. Udover at biofeedback behandlingen har kunne hjælpe mig af med abstinenserne, givet mig ro til at sove på, så har det også hjulpet at kunne være helt ærlig og åben om det hele. Og at kunne planlægge med min behandler, hvornår jeg ryger den sidste joint. Det har været rigtig godt at få en behandling som er blevet tilrettelagt individuelt, en behandling som tog hånd om mine udfordringer istedet for de generelle udfordringer. Min behandler har været ret fleksibel, og det har givet en stor tryghed at kunne skrive en SMS i krise situationer, og ofte få råd og vejledning til at håndtere det. Noget der også har haft en præventiv effekt er at arbejde med krise situationerne efterfølgende, blive opmærksom på handlingsmønstre og hvad man gør i situationer hvor risikoen for tilbagefald er stor. At snakke om hvordan hjernen har vænnet sig til stoffet og hvordan man tackler det. At lære nye strategier for næste gang man får lyst og ligge mærke til hvad der gjorde at man fik lyst – alt det og meget mere, har betydet at jeg har kunne holde mig clean i længere tid efterfølgende.


Mit bedste råd

Jeg tror det er vigtigt at man ikke kun stopper med at ryge hash, men også starter med at leve. At fylde tiden ud med noget, hvor der er en balance mellem udfordringer og successer. Det er også vigtigt at man anerkender sit problem og søger om hjælp, for det er umuligt at stå alene med så stor en livsstilsændring, hvis det skal varer ved. Det er vigtigt at have nogen at støtte sig op ad i de svære perioder. For mig har stopnu været det eneste rigtige, for de havde den professionalisme, som jeg havde brug for. Jeg kan meget mere end jeg troede. Jeg har indset, at jeg nok aldrig ville blive klar til at stoppe med at ryge med at ryge hash. Nogle gange skal man ikke tænke så meget over det, man skal bare gøre det – så det gjorde jeg. Men jeg gjorde det også, fordi jeg var så desperat og havde ramt bunden. Jeg havde alligevel ikke noget at miste, det hele kunne ikke blive meget værre, så hvad ville det skade at kaste sig ud i det?

Dejligt at være røgfri – på 11. år!

June 16th, 2018

I september 2007 fik jeg en behandling med Biofeedback – og siden har jeg ikke røget!

Det var utroligt nemt, for der var ingen ”abstinenser” i forbindelse med rygestoppet – det har der været de gange, hvor jeg selv tidligere har forsøgt at stoppe.

Jeg hørte om denne mulighed via ”mund til øre-metoden” – nogle bekendte anbefalede behandlingen meget stærkt og fortalte om mange, de kendte, der var blevet røgfri ved denne behandling.

Jeg fattede ikke og troede heller ikke på, at det kunne være så nemt, som de sagde – men dér tog jeg fejl! Behandlingen virker og det ER bare så nemt!

Når jeg hører nogen snakke om at stoppe med at ryge, fortæller jeg altid varmt om Biofeedback og hvor nemt det er at stoppe ved hjælp af denne metode. Jeg ”har sendt” flere til StopNu-klinikkerne hos Beata og de er også stoppet, lige så nemt, som jeg selv gjorde.  Både kolleger, familiemedlemmer, venner og bekendte.

Det er dejligt at være fri af sin afhængighed – og det gør tilværelsen meget lettere, især nu, hvor der er mange steder, man ikke må ryge.

Mine positive erfaringer med metoden gør, at jeg nu har bestilt tid til sukkerafvænning – for det kan man også få behandling for hos StopNu ?

Lis Schou Nielsen